Alentejo

Vlaktes die reiken zo ver het oog kan zien met kurkeiken en olijfbomen in het binnenland en wilde, prachtige stranden die wachten om ontdekt te worden aan de kust. In de Alentejo is het erfgoed van de geschiedenis van Portugal overal om je heen. Een bezoek aan monumenten als Evora en Elvas mag men niet vergeten en herinneringen aan het verleden vindt men ook in andere steden, zoals bijvoorbeeld Santarem, Portalegre en Beja, en in de voormalige Joodse wijken, met name in Castelo de Vide.

Het vlakke land maakt wandelen en fietsen gemakkelijk, maar paarden zijn ook onderdeel van het landschap. U kunt deze reizen combineren met vogels kijken. Maar u kunt ook de kust verkennen. Het landschap is hier heuvelachtig en ruig, met kleine beschutte baaien tussen de rotsen, waarvan vele ideaal om te surfen.

In de Alentejo ademt u de geuren van het platteland en de aromatische kruiden die smaak geven aan de vis, schaal- en schelpdieren en andere regionale gerechten, met uitstekende wijnen uit de streek.

Bekijk vakantiehuizen

Vakantiehuizen in dit gebied aan de kust: