Algarve

De meest bezochte regio van Portugal is de Algarve. Met het zonnige en milde klimaat het hele jaar door en uitgestrekte zandstranden omlijst door gouden kliffen en meestal een rustige en warme oceaan, nodigt het u uit voor lange zwempartijen en watersporten. Er zijn ook veel internationaal gerenommeerde golfbanen waar u kunt genieten van een beetje inspanning.

De steden en gemeenten, hun architectuur beïnvloed door de Moren, zijn gastvrij. In Silves ziet men sporen van het Arabische verleden en Lagos laat de tijd van de ontdekkingsreizen herleven. Het meer kosmopolitische Portimão en Albufeira zijn steden die dag en nacht bruisen. Tavira is een toonbeeld van de traditionele architectuur en Faro, de toegangspoort tot de regio, verdient een lange stop om zijn prachtige historische centrum te ontdekken.

Aan tafel wordt u verblijd met verse vis en zeevruchten, gegrild of in een casserole. Goddelijke smaken om van te genieten op een eenvoudig strandterras of in de meest verfijnde Michelin sterren restaurants waar chefs de traditionele keuken in een nieuw jasje opdienen. Deze ervaringen mag u niet missen bij een bezoek aan de regio Algarve.

Bekijk vakantiehuizen