Costa Verde

Porto, de tweede grootste stad van Portugal en de toegangspoort voor een reis langs de verbazingwekkende natuurlijke en culturele diversiteit van de regio. Hoewel Porto een belangrijk handelscentrum was, werd het bekend als gevolg van de wereldwijde export van de Port, geproduceerd langs de rivier de Douro.

Het meest indrukwekkende deel van Porto is Ribeira, een wijk langs de oevers van de rivier de Douro. Bezienswaardigheden zijn onder andere het Beurspaleis, een van de mooiste gebouwen van de stad en de vergulde gotische kerk van S. Francisco.

Bezoek de Port wijnkelders op de zuidelijke oever van de rivier en geniet van het uitzicht op de oude stad Porto en de rivier van Villa Nova de Gaia. In het centrum van de stad is het zeer de moeite waard een bezoek te brengen aan de Livraria Lello, een van de beste boekhandels in de wereld. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan Casa da Musica en kies uit een van de verschillende concerten die elke week worden gehouden.

Vanaf Porto kunt u naar de prachtige Douro vallei, een uniek landschap en de thuisbasis van enkele van de beste wijnen in de wereld. Wijnproeverijen, wandelingen door de wijngaarden, culinaire diners en de accommodatie in een Quinta geven een onvergetelijke ervaring van de regio.

Bekijk vakantiehuizen