Blog

Alentejo

Door Team Portugal 365 op vrijdag 12 september 2014.
Categorieën:Cultuur

Alentejo is de dunst bevolkte regio van Portugal. In dit uitgestrekte, zacht golvende landschap groeien weinig planten, overigens vind je hier wel prachtige kurkeiken olijfbomen en af en toe een quinta (boerderij) of een ruïne boven op de berg wat erg veel weg heeft van de Savannah. Deze plek raden wij zeker aan als u meer van Portugal wilt zien. De zomers zijn over het algemeen erg warm, als u dit gebied wilt bezoeken kunt u dit het beste tijdens de lente of in het nazomer doen.

Lees verder >

Restaurants aan de Costa Prata

Door Team Portugal 365 op maandag 30 juni 2014.
Categorieën:Eten

Voor de vakantiegangers aan de Zilverkust (Costa Prata) beschrijven wij hier enkele restaurants met prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

 

Rio Cortiço Lagoa

Lees verder >

Faro shopping

Door Jana op vrijdag 9 mei 2014.
Categorieën:Citytrip

Faro ligt gelegen in het midden van de zuidelijke kust van Portugal en is de perfecte toegangspoort tot de Algarve. Voor de meeste buitenlandse bezoekers is Faro niets meer dan de plek waar ze aankomen met het vliegtuig om vervolgens te genieten van hun vakantie bestemming aan de zuidelijke kust van Portugal. Maar degene die besluiten om de stad of de stranden in de buurt te gaan ontdekken zullen aangenaam verast worden.

Lees verder >

Mijn eerste surf ervaring in Portugal

Door Jana op woensdag 30 april 2014.
Categorieën:Surf

Portugal staat bekend als een van de beste surf bestemmingen. Na enige jaren van twijfel heb ik uiteindelijk besloten dat het tijd werd om deze sport zelf te gaan beoefenen. Peniche, zoals mij verteld is, is de beste surf locatie vanwege de variëteit van stranden en uitstekende golven, het wordt beschouwd als een van de beste surf spots in Europa. Er wordt hier niet voor niks elk jaar het Rip Curl gehouden. Ik ben naar surfschool Drop Surf Center van Nelson Silva gegaan. Nelson Silva is een geweldige surfer die deze sport al 16 jaar beoefend en hij geeft nu al 9 jaar les in surfen.

Lees verder >

Caldas da Rainha

Door Team Portugal 365 op vrijdag 18 april 2014.
Categorieën:Cultuur

Caldas da Rainha is een levendige stad met vele winkelcentra, musea en parken waar de geschiedenis en het moderne leven hand in hand gaan. Winkelen in Caldas, zoals de plaatselijke bevolking het zegt, is absoluut een leuke ervaring. Ontdek de schoenen, handtassen en modezaken in de voornaamste winkelstraten langs de Praça da Republica, of in het overdekt Vivaci winkelcentrum.

Lees verder >

Tips voor restaurants in Lissabon

Door Team Portugal 365 op vrijdag 4 april 2014.
Categorieën:Eten

Solar Dos Presuntos: Lissabon - Traditioneel Portugees
Solar Dos Presuntos (House of hams) ligt vlak bij de bekende straat  Avenida da Liberdade. Het sfeervolle restaurant biedt traditioneel Portugees eten. Wij adviseren het zwarte rijst met vis gerecht. Reserveren is nodig, spreken Engels.
Adres: Rua das Portas de St Antão 150
1150 - 269 Lissabon
T: +351 21 342 42 53
www.solardospresuntos.com 

Lees verder >

SUP

Door Team Portugal 365 op vrijdag 28 maart 2014.
Categorieën:Zee

Supxcape is een school voor "Stand Up Paddle boarding" (SUP), het ligt op 80km van Lissabon en aan de Zilverkust van Portugal. Sup is een geweldige buitenactiviteit om de natuur te ervaren en tegelijkertijd een hoop plezier te beleven. De minimale leeftijd om te mogen deelnemen aan deze activiteit is 8 jaar en je moet in bezit zijn van een geldig zwemdiploma. 

Lees verder >

Chocolate Festival Obidos

Door Jana op vrijdag 14 maart 2014.
Categorieën:Eten

Het 12e “International Chocolate Festival 2014” te Obidos is vandaag van start gegaan, het festival is van 14 Maart tot 6 April.

Elke jaar komen er meer dan 200.000 bezoekers naar Obidos in Portugal om te genieten van ’s wereld meest populaire ingrediënt. Naast het proberen van verschillende soorten chocolade en dessert kunnen de bezoekers zich ook opgeven voor kooklessen en kunnen ze kijken naar de kookkunsten van de nationale en internationale professionele en amateur koks, die tegen concurrerende prijzen hun product promoten deze 12 dagen.

Lees verder >

Buddha Eden tuin

Door Team Portugal 365 op vrijdag 14 maart 2014.
Categorieën:Cultuur

Jardim de Paz (de vredestuin) of terwijl de Buddha Eden Tuin is 35 hectare rondom de Quinta dos Loridos aangelegd. Dit is ooit ontworpen als antwoord op de barbaarse verwoesting van de Reuze Bamyan Buddha's door de Taliban in centraal Afghanistan. Naast het genieten van de Oosterse tuinen, kunt u ook de wijn proeven van Quinta dos Loridos of het oogsten van de kurkbomenbast aanschouwen.

Lees verder >

Alcobaça en Batalha

Door Team Portugal 365 op vrijdag 14 maart 2014.
Categorieën:Cultuur

Een tochtje naar Alcobaça, ongeveer 40 km op de A8 gelegen ten noorden van Óbidos is ook een leuk dag tochtje. Het welbekende klooster van Santa Maria d ‘Alcobaça, aangeduid op de Unesco wereld erfgoedlijst was in de 12e eeuw gesticht. Haar monumentale grootte, de zuiverheid van de architectonische stijl, de schoonheid van de materialen en zorg waarmee het gebouwd is maakt het een meesterstuk van cisterciënzer Gotische kunst. In de kerk vind u de graven van koning Pedro en zijn vermoorde maîtresse Inês.

Lees verder >