Chocolate Festival Obidos

Door Jana op vrijdag 14 maart 2014.
Categorieën:Eten

Het 12e “International Chocolate Festival 2014” te Obidos is vandaag van start gegaan, het festival is van 14 Maart tot 6 April.

Elke jaar komen er meer dan 200.000 bezoekers naar Obidos in Portugal om te genieten van ’s wereld meest populaire ingrediënt. Naast het proberen van verschillende soorten chocolade en dessert kunnen de bezoekers zich ook opgeven voor kooklessen en kunnen ze kijken naar de kookkunsten van de nationale en internationale professionele en amateur koks, die tegen concurrerende prijzen hun product promoten deze 12 dagen.

Gedurende deze dagen worden de smalle straatjes van het middeleeuwse dorpje Obidos omgetoverd  tot vitrines van cakejes en zoetigheid waar men kan proeven en kopen. Voor de jonge bezoekers, of te wel voor de kinderen is er het “Kids Chocolate House”, hier bieden ze activiteiten aan en kunnen ze in de keuken recepten voorbereiden.  

Volwassenen kunnen culinaire lessen bij wonen waar chocolade altijd het basis ingrediënt is, ook kunnen ze kijken naar wedstrijden van professionele banketbakkers zoals de “Chocolatier of the Year” en het “International Competition of Chocolate Recipes”. Verder worden er ook wonderbaarlijk mooie chocolade kunstwerken gemaakt. Dit jaar is het thema van het Chocoladefestival “Lisbon Zoo”.