Cultuur

Alentejo

Door Team Portugal 365 op vrijdag 12 september 2014.
Categorieën:Cultuur

Alentejo is de dunst bevolkte regio van Portugal. In dit uitgestrekte, zacht golvende landschap groeien weinig planten, overigens vind je hier wel prachtige kurkeiken olijfbomen en af en toe een quinta (boerderij) of een ruïne boven op de berg wat erg veel weg heeft van de Savannah. Deze plek raden wij zeker aan als u meer van Portugal wilt zien. De zomers zijn over het algemeen erg warm, als u dit gebied wilt bezoeken kunt u dit het beste tijdens de lente of in het nazomer doen.

Lees verder >

Caldas da Rainha

Door Team Portugal 365 op vrijdag 18 april 2014.
Categorieën:Cultuur

Caldas da Rainha is een levendige stad met vele winkelcentra, musea en parken waar de geschiedenis en het moderne leven hand in hand gaan. Winkelen in Caldas, zoals de plaatselijke bevolking het zegt, is absoluut een leuke ervaring. Ontdek de schoenen, handtassen en modezaken in de voornaamste winkelstraten langs de Praça da Republica, of in het overdekt Vivaci winkelcentrum.

Lees verder >

Buddha Eden tuin

Door Team Portugal 365 op vrijdag 14 maart 2014.
Categorieën:Cultuur

Jardim de Paz (de vredestuin) of terwijl de Buddha Eden Tuin is 35 hectare rondom de Quinta dos Loridos aangelegd. Dit is ooit ontworpen als antwoord op de barbaarse verwoesting van de Reuze Bamyan Buddha's door de Taliban in centraal Afghanistan. Naast het genieten van de Oosterse tuinen, kunt u ook de wijn proeven van Quinta dos Loridos of het oogsten van de kurkbomenbast aanschouwen.

Lees verder >

Alcobaça en Batalha

Door Team Portugal 365 op vrijdag 14 maart 2014.
Categorieën:Cultuur

Een tochtje naar Alcobaça, ongeveer 40 km op de A8 gelegen ten noorden van Óbidos is ook een leuk dag tochtje. Het welbekende klooster van Santa Maria d ‘Alcobaça, aangeduid op de Unesco wereld erfgoedlijst was in de 12e eeuw gesticht. Haar monumentale grootte, de zuiverheid van de architectonische stijl, de schoonheid van de materialen en zorg waarmee het gebouwd is maakt het een meesterstuk van cisterciënzer Gotische kunst. In de kerk vind u de graven van koning Pedro en zijn vermoorde maîtresse Inês.

Lees verder >