Faro shopping

Door Jana op vrijdag 9 mei 2014.
Categorieën:Citytrip

Faro ligt gelegen in het midden van de zuidelijke kust van Portugal en is de perfecte toegangspoort tot de Algarve. Voor de meeste buitenlandse bezoekers is Faro niets meer dan de plek waar ze aankomen met het vliegtuig om vervolgens te genieten van hun vakantie bestemming aan de zuidelijke kust van Portugal. Maar degene die besluiten om de stad of de stranden in de buurt te gaan ontdekken zullen aangenaam verast worden.

Persoonlijk vind ik Faro een leuke stad vanwege de winkels en de eetgelegenheden. Faro is in de afgelopen jaren veranderd tot een toeristische stad, het heeft vele geweldige winkels, designer boetiekjes, bekende straat namen en Portugese traditionele kunstenaren en typische handwerkproducten.

Mijn advies om te winkelen in Faro is om te beginnen in de historische stad rond “Rua de Francisco Gomes”. Hier zijn ook vele cafés met terrasjes te vinden om even uit te rusten. Zodra u weer verder wilt gaan winkelen raad ik u aan om de volgende staten te bezoeken, “Rua de Santo Antonio”, “Rua de Portugal”, “Rua dos Letes” en de Galerias met zijn originele boetiekjes.  

Voor verse producten kunt u het beste naar “Mercado Municipal” op Largo Dr Francisco Sa Carneiro. Hier zijn vele kramen met verse producten zoals vleeswaren, kaas, gebakken producten en vers fruit en groenten in alle kleuren en vormen.

Vele toeristen die op vakantie gaan naar de Algarve bezoeken het winkelcentrum “Forum Algarve”. Dit winkelcentrum ligt in de buurt van het vliegveld Faro, het is een plein dat omringt is met cafés, buiten eetgelegenheden en winkels. De winkels zijn overdekt en verdeeld over twee verdiepingen waardoor je niet wordt blootgesteld aan de zon tijdens het winkelen. Ze hebben hier verschillende soorten winkels zoals juweliers, sportwinkels, interieur winkels en design winkels. Bent u opzoek naar iets specifieks, dan is er een grote kans dat u dit hier zult vinden. Op de begane grond van het winkelcentrum is een grote Jumbo supermarkt, dit maakt het de perfecte plek om te winkelen.

In de zomer maanden kan het erg warm zijn in Faro, de beste tijd om Faro te bezoeken is in de lente of in de herfst wanneer het iets koeler is door de wind van zee.