Mijn eerste surf ervaring in Portugal

Door Jana op woensdag 30 april 2014.
Categorieën:Surf

Portugal staat bekend als een van de beste surf bestemmingen. Na enige jaren van twijfel heb ik uiteindelijk besloten dat het tijd werd om deze sport zelf te gaan beoefenen. Peniche, zoals mij verteld is, is de beste surf locatie vanwege de variëteit van stranden en uitstekende golven, het wordt beschouwd als een van de beste surf spots in Europa. Er wordt hier niet voor niks elk jaar het Rip Curl gehouden. Ik ben naar surfschool Drop Surf Center van Nelson Silva gegaan. Nelson Silva is een geweldige surfer die deze sport al 16 jaar beoefend en hij geeft nu al 9 jaar les in surfen. Nadat ik mijn wetsuit aan had getrokken kreeg ik uitleg over het gedrag van het water en de golven, de signalen waar ik op moest letten en hoe ik op mijn bord moest komen. Ze vertelde me hoe ver ik in het water mocht voor die dag en het doel wat we zouden gaan proberen te behalen. Eenmaal in het water, bij de golven volgde ik de aanwijzingen op van de leraar, helaas is het me niet gelukt om op het bord te staan, wel heb ik ervaren hoe het was om over de golven te gaan! Het was een geweldige dag en ik kijk nu al uit naar mijn volgende les in de zomer. Wij raden deze surf school absoluut aan! Voor meer informatie over de surfschool en de andere activiteiten klik hier